Rejseoversigt 2023

Uge 2 og 3   Bali (Lukket for tilmelding)

Uge 9            Madeira

Uge 10          Madeira

Uge 20          Kreta (Venteliste)

Uge 21          Kreta (Venteliste)

Uge 22          Kreta

uge 38          Paleros

Uge 39          Paleros

Uge 40          Paleros (Foreningrejse)

Uge 41          Sivota (Micros Paradisos)

Uge 45          Gran Canaria

I Aktive Vandrere kan man forhåndsreservere et værelse, og når så program og pris bliver klar, så bliver det udsendt til alle, som har forhåndsreserveret. Herefter har dem, som har forhåndsreserveret 5 dage til at give endelig tilmelding. Hvis der herefter er ledige værelser bliver de givet fri til alle andre via facebook, mails og hjemmesiden.

Programmer og priser rejserne herunder.

Madeira 2023

Madeira er kendt som blomsterøen, og selv om det er deres vintertid i marts er der blomster og mange andre frodige planter. Der er altid en risko for at der kommer en regnbyge, og det kan være koldt i bjergene, men det kan også være sommervejr i marts.

Madeira program

Øen Madeira har mange bjerge og er meget frodig, og det er den kun, fordi det regner en del. Vi anbefaler, at der på turene altid medbringes regntøj/regnslag, og en trøje eller jakke. I bjergene kan vejret skifte fra varmt til koldt meget hurtigt.

Dag 1:Søndag: Ankomst til hotellet. Der er briefing kl. 18.45.

Dag 2: Mandag: Lokaltur. Hold 1. 9 km (ca. 4 timer) Hold 2. 13 km (ca. 5 timer) For begge holde er der afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen ind til byen, hvor vi ser Statuen af Ronaldo, havnepromenaden, Farmers marked, stationen for den lange kabelbane, gaden Rua Santa Maria med de mange dørmalerier, parken Santa Catarina og meget mere, inden vi finder hjem igen. Kl. 18.45 er der briefing.

Dag 3:  Tirsdag: Fællestur til Sitio las Quatro Estradas - Carmacha. Ruten er ca. 12 km. Afgang kl. 8.30 med bus for alle. Vi kører ud i bjergene lidt øst for Funchal og alle står af ved Sitio las Quatro Estradas i godt 800 m højde. Her følger vi den gamle Levada Serra do Faial, som nu er blevet rørlagt under stien. Enkelte steder kan vi dog stadig se den gamle rende. Vi går igennem fyrre- og eucalyptusskove med jævnlige flotte udsigter ud over havet. Efter ca. 9 km er der mulighed for cafebesøg og evt. en taxa (egenbetaling) til slutbyen Carmache, hvor vi alle bliver hentet af bussen kl. 14.00. Der er briefing kl. 18.45

Dag 4:  Onsdag: Fridag. Der er mulighed for at udforske Funchal eller tage med på en af Aarhus Charter udflugter. Ingen briefing i dag.

Dag 5: Torsdag: Lokaltur med levadavandring Hold 1. ca. 9 km (3,5 timer) Afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen op til Levada dos Piornais. Vi følger levadaen nogle km igennem flotte landskaber med terrasser og køkkenhaver. Her er der fragtfulde udsigter ud over havet og op mod bjergene, inden vi går på cafe og derefter ned mod kysten og følger gaden Estrada Monumental og strandpromenaden hjem til hotellet. Hold 2. 14 km (ca. 5 timer) Afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen op til Levada dos Piornais. Levadaen følges nogle km igennem flotte landskaber med terrasser og køkkenhaver. Her er der fragtfulde udsigter ud over havet og op til bjergene. Efter levadaen kommer vi på nogle smalle stier, inden vi går over til nabobyen Câmara de Lobos, hvor vi får lidt op- og nedstigning og laver cafestop ved den hyggelige lille havn. Hjemturen er på den flotte strandpromenade, hvor det er muligt at følge den. Kl. 18.45 er der briefing.

Dag 6. Fredag. Ponto do Pargo på vestkysten Afgang for alle kl. 8.30 med bus fra Hotellet til Ponta do Pargo, som ligger helt ude ved det vestligste punkt på Madeira. Køreturen er ca. 50 km igennem utallige tunneler. Hold 1. 14 km (ca. 4,5 timer) Det lange hold står af bussen ved kirken i Ponta do Pargo i 460 m højde, og så er der både ned og opture, inden vi når levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går ned til ruten med en fantastisk udsigt ud over havet mod vest. Hold 2. ca. 10 km (4 timer). Det korte hold kører lidt længere og står af bussen ved gaden Caminho do Pedregal i Pedregal i ca. 460 m højde, og så går det op til levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går stejlt ned til en lille cafe ved hovedvejen. Begge hold slutter ved restaurant O Farol ca. 200 m fra øens vestligste punkt med et fyrtårn og en fantastisk flot udsigt. Vi bliver hentet af bussen ved restauranten. Kl. 18.45 er der briefing.

Dag 7. Lørdag – Rundtur ved Fontes. Hold 1 ca 10 km. Hold 2 ca. 13 km. Afgang for alle kl. 8.30 med bus til den lille bjergby Fontes, der ligger 950 m højde ca. 25 km fra hotellet. Turen går op af en markvej de første godt 3 km, og herefter flader den lidt ud, inden vi kommer op i 1.310 m højde. I godt vejr er der nogle fantastiske udsigter. Heroppe er der en afstikker for den lange rute til en flot udsigt Chao dos Terreiros. Vi kommer tilbage til ruten og følger den rute som det andet hold tager ned til byen igen, hvor vi bliver hentet af bussen kl. 13.30. På turen hjem besøger vi Cabo Girão, som er et flot udsigtspunkt med en platform af glas, hvor der 500 m lodret fald nedenunder. Kl. 18.45 er der briefing.

Dag 8. Søndag – Hjemrejse.

Ret til ændringer forbeholdes. Hilsen Knud og Hanne

Kreta uge 20, 21og uge 22-2023

Rejsen til Kreta er under forberedelse. I sommeren 2022 skal vi ned og finde de ruter som vi skal vandre på i maj 2023. Vi forventer at pris bliver klar i efteråret 2022. Program er herunder.

Program for Kreta maj 2023

Dag 1 Søndag: Rejsedag. Vi flyver fra Billund Lufthavn til Chania lufthavn på Kreta, og det tager ca. 3,5 timer. I lufthavnen på Kreta tager de danske rejseledere imod jer og følger med i bussen på turen til hotel Villa Platanias, som ligger ca. 45 min kørsel fra lufthavnen. Briefing kl. 18.45 vi mødes i receptionen.

Dag 2 Mandag: Bytur til Chania. Kort tur ca. 7 km, Lang tur ca. 12 km Langt tur starter til fods fra Hotellet kl. 9.00 og går ind til Chania langs kysten. Turen er både på stranden og på vejen. Kort tur tager med bus kl. 10.00 og står af bussen efter ca. 5. km og går ind til byen. Begge hold mødes kl. 13.00 på 1866-pladsen i Chania, og så er der mulighed for ca. 2 timers byvandring med en lokal guide (Byvandring er et tilkøb). Efter vandringen er der fri, og I skal selv tage lokalbussen hjem (egenbetaling omkring 2€) evt. sammen med Hanne og Knud. Briefing kl. 18.45.

Dag 3 Tirsdag: Fællestur til Imbros kløften Turen er ca. 8 km. Ca. 4,5 timer. Afgang med bus for alle fra hotellet kl. 8.00, og så er der godt 60 km (ca. 1,5t) ud til kløften på sydkysten. Busturen går om på den anden side af ”De hvide Bjerge”, og det er nogle utrolig flotte landskaber med udsigt ud over den frodige Askefou højslette. Turen i Imbros kløften starter ca. 780 m.o.h. og slutter i ca. 160 m.o.h. Når sneen smelter i det tidlige forår er der vand i kløften, men den bliver hurtig tørlagt, og kan bruges til vandring. Kløften er utrolig varierende med mange fyrretræer, stejle høje bjergvægge og rimelig god sti, med mange sten. Der er også mulighed for at se et par geder på bjergsiderne. Omkring halvvejs breder kløften sig lidt ud og her er der måske en lille rasteplads hvor æselambulancen holder til. Når vi er på vej hjem i bussen, er der flotte udsigter over det Libyske hav. Selv om det er fællestur, så er der mulighed for en lidt lettere tur, fordi der er rigtig mange sten på ruten, og så går den nedad hele vejen. Dem der vil have hele turen ned, står af bussen sammen med Knud lige syd for landsbyen Imbros, og så går vi ned i kløften. Det kortere hold kører ned til bunden, og så går de en tur op i kløften og tilbage igen. Briefing kl. 18.45.

Dag 4 Onsdag: Fridag. Der er mulighed for at tage med Primo tours på en af deres udflugter. Der er ikke briefing på fridagen.

Dag 5 Torsdag: Lokaltur Kort tur ca. 8 km ca. 3 timer Lang tur ca. 15 km ca. 4,5 timer Afgang til fods fra Hotellet for alle kl. 9.00. Begge ture går op i bakkerne bag byen, og herfra går holdene hver sin vej. De sidste km er ens for begge hold, hvor de går langs floden i frodigt landbrugsland med avocado, citrusfrugter, vin og masser af tomater. Kort tur kommer gennemflotte områder med bevoksning og nogle steder er der flotte udsigter. Midt på turen er der cafestop. Lang tur skal en tur op i bjergene (ca. 240 m o.h.), og heroppe er der fantastiske udsiger ud over det Kretenske hav. Sidst på turen er der cafestop. Briefing kl. 18.45.

Dag 6 Fredag: Ture på Rodopós halvøen. Kort tur på ca. 9 km ca. 3 timer. Lang tur på 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 9.00. Der er ca. 30 minutters buskørsel vestpå ud til Kolimbari Lang tur står af ved havnen, og går nordpå ud af den lille kystvej. Kort tur kører et par km længere ud af kystvejen og står af bussen. De første km går opad til ca. 200 m højde, og der er fantastiske flotte udsigter over det Kretenske hav. Der er en lille cafe på ruten, og vi håber, at den har åben så tidligt på året. På turen kommer vi forbi et større gammelt kloster (Gonia Odigitria) og et Orthodoks akademi. Efter nogle km på en stille asfaltvej tager lang tur en omvej ud i bjergene, og kort tur tager en genvej gennem bjergene ned til byen, hvor bussen henter alle. Der er briefing kl. 18.45.

Dag 7 Lørdag: Kør ud og gå hjem Kort tur ca. 8 km ca. 3,5 timer. Lang tur ca. 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 9.00. Kort tur står først af bussen i landsbyen Vrises, og så går turen igennem oliven- og citrusmarker og et par små hyggelige landsbyer tilbage til hovedgaden, hvor der er mulighed for enten at følge gaden eller stranden hjem. Lang tur fortsætter i bussen til landsbyen Koufós, og så skal vi igennem oliven- og citrusmarker og over en lille bjergryg inden vi kommer ned til landsbyen Vrises, hvor kort tur startede, og så følger vi deres rute. Der er briefing kl. 18.45

Dag 8 Søndag: Hjemrejse. Der er hjemrejse.

Ret til ændringer forbeholdes. Knud og Hanne Andersen

Paleros uge 38 og uge 39 - 2023

Program Paleros september 2023.

Dag 1 Fredag: Rejsedag Vi flyver fra Billund Lufthavn til Prevesa, og det tager godt 3 timer. I lufthavnen ved Prevesa tager de danske rejseledere imod jer og følger med i bussen på turen til hotel Thalassa. Der er 30 km til hotellet og busturen tager ca. ½ time. Briefing kl. 19.15.

Dag 2 Lørdag: Lokaltur Kort tur ca. 8 km ca. 3 timer Lang tur ca. 14 km ca. 4,0 timer Afgang fra Hotellet for alle kl. 8.30. Begge ture går ind til byen og op til den højere del af byen Heroppe er der nogle gode udsigter over det Ioniske hav. Kort tur går en kortere vej ned til vores by Paleros, hvor der er cafestop. Lang tur tager en længere tur i bakkerne, inden vi kommer ned til cafestop. Begge hold går langs vejen de sidste 3 km tilbage til hotellet. Alle er hjemme, så de kan nå frokosten på hotellet. Briefing kl. 19.15

Dag 3. Søndag: Rundtur ved Tsoukaládes på Lefkas. Kort tur ca. 10 km (Ca. 3 timer) Lang tur ca. 15 km ca. 4,5 timer. Afgang i bus fra Hotellet for alle kl. 8.30. Vi kører ca. 40 km til Tsoukaládes på nordvestkysten af Lefkas. Alle står af bussen på hovedgaden i 250 m over havet. Begge hold kommer gennem naturområder med flotte udsigter, søjle cypresser, gamle terrasser med oliventræer og udsigter både med vest og nordøst, og så kommer vi også lige op i 450 m oh. Kort tur tager et par genveje og slutter ved den lille hyggelige taverna Kampos. Langtur får et par omveje, hvor der er et stykke med stejle nedstigninger og opstigninger. Bussen henter os kl. 14.30. Briefing kl. 19.15

Dag 4. Mandag: Fællestur omkring bjerget Pogonia Fællestur 9,5 km. Afgang i bus fra Hotellet for alle kl. 8.30. Vi kører 7 km til kirken i landsbyen Pogonia. Dagens vandretur starter med at gå opad de første ca. 5 km. Vi kommer gennem en økologisk fåre- og gedefarm og vi går på stenede stier med rigtig gode udsigter. Vi kommer op i højden 330 m o.h. Herefter går det nedad på en grusvej, hvor der kan komme en fårefarmer forbi i sin pick-up. På vejen hjem kan vi flere steder se vores hotel på den anden side af bugten. Vi slutter ved kirken i Pogonia, og måske er der tid til en forfriskning på den lokale café. Bussen henter os kl. 14.00. Der er briefing kl. 19.15.

Dag 5 Tirsdag: Fridag. Der er mulighed for at tage med Primo Tours på deres udflugt. Der er ikke briefing på fridagen.

Dag 6 Onsdag: Vonitsa Kort tur på ca. 8,5 km ca. 3 timer. Lang tur på 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 8.30. Der er ca. 25 km til aflæsningsstedet nord for Vonitsa, her står alle af bussen. Kort tur går af små veje til Nea Kamarina, og så går turen ud, hvor der kun er spor i stien efter geder og får. Der bliver igen lidt asfaltvej inden vi kommer gennem småskove og olivenlunde med udsigter over Amvrakokós Golf. På sidste del af turen går vi forbi et sumpområde og rundt ved foden af bakken med den gamle borg. Lang tur tager en rundtur både i bakkerne og langs kysten, hvor der er også et stykke på en ”urskovssti”. Vi kommer næsten op til aflæsningsstedet igen, og herfra følger vi ruten, som kort tur har gået. Bussen henter os fra P-pladsen i centrum af Vonitsa. Kl.14.00. Der er briefing kl. 19.15.

Dag 7. Torsdag: Palia Plagia Kort tur ca. 8 km (Ca. 3,5 timer) Lang tur ca. 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 8.30, og så går turen til Pogoniá. Lang tur står af en km efter Pogoniá. Vi går på en meget lidt befærdet asfaltvej med nogle flotte udsigter. Efter ca 5,5 km kommer vi ind på ruten hvor kort tur stod af bussen. Kort tur står af i på den nordlige side af bjergene og følger den lille vej til den forladte by Palia Plagia. Den blev helt forladt efter et jordskælv i 1966. Nu er der 2 kirker, et par huse og en vandpost tilbage, som er i brug. Turen fortsætter ned af en anden lille vej ned i dalen, og i til den en lille landsby Plágia, hvor bussen henter os kl. 14.00. Der er briefing kl. 19.15

Dag 8 Fredag: Hjemrejse. Der er hjemrejse i løbet af formiddagen.

Ret til ændringer forbeholdes. Knud og Hanne Andersen

Gran Canaria 2023

Vi skal bo på hotel Vistaflor i Maspaloms, som er et af de store turistområder på Gran Canaria. De fleste af vandreturene er oppe i bjergene er langt fra turisterne, og her der der flotte landskaber og fantastiske udsigter.

På Gran Canaria er der som reget rigtig godt vejr i november, men der kan forekomme byger i bjergene.

Program for Gran Canaria uge 44-2023

Aktive Vandrere på tur med Spies? Vandreferie Gran Canaria uge 44

Dag 1-29. okt.: Rejsedag med afrejse fra Billund (Lørdag) Ankomst til hotellet Oasis Palms i Maspalomas.

Dag 2-30. okt.: Byture (Søndag) Kort tur ca. 10 km: Start kl. 9.00. (ca. 3 timer) (Mulig egenbetaling til taxa eller bus de sidst km hjem), hvis turen er for lang. Lang tur ca. 15 km: Start kl. 9.00. (ca. 5 timer) Ved begge ture kommer vi rundt i byen og får et overblik over afstande til byen og stranden. Der bliver også tid til en pause på en cafe, og så skal vi se ud over ørkenen, eller gå en lille tur ud over ørkenen med de store sanddyner. Dagen er særdeles egnet til sandaler.

Dag 3-31. okt.: Til San Bartholome - Santa Lucia - Fatága (Mandag) Kort tur ca. 7 km (3-4 timer) Lang tur ca. 8 km ( ca. 4 timer) Busafgang fra hotellet kl. 9.00 til San Bartholome, hvor kort hold står af og går til Fataga på en rigtig flot sti, som går nedad det meste af tiden. Lang tur kører videre til Santa Lucia i ca.700 m højde. Herfra går turen ned gennem en lille landsby El Ingenio i bunden af Tirajanakløften i 400 m højde, inden vi skal over bjergkammen ”Lomo de Pajarillo” 700 m og ned til Fataga i 500 m. Der er nogle fantastiske udsigter på turen. Bussen henter begge hold i Fataga ved tankstationen i den sydlige ende af byen kl. 14.30.

Dag 4-01. nov.: Fridag (Tirsdag)

Dag 5-02. nov.: Markedstur samt kør ud og gå hjem. (Onsdag) Kort tur 9 km i byen. 3-4 timer Start kl. 9.00 og så tager vi jer med ud i nogle af de spændende kvarterer i San Fernando, som I ikke har set endnu. Derefter bliver der mulighed for en tur på marked. Lang tur ca. 15 km: Start kl. 7.45 med lokalbussen (Egenbetaling ca.2,5€) til Arteara, herfra går vi ind nogle flotte klippeområder, som blev væltet ned af bjerget i et stort jordskælv for tusindvis af år siden. Herefter en flot tur nede i bunden af kløften Barranco Fataga, som vi følger helt ind til Maspalomas.

Dag 6-03. nov.: Cruz Grande og Cruz de Tejeda. (Torsdag) Kort tur ca. 6 km (3-4 timer) Lang tur ca. 12 km ( ca. 5 timer) Busafgang fra hotellet kl. 8.30 til Cruz Grande, hvor lang tur står af. Bussen fortsætter til Llanos de la Pez, hvor kort tur står af. Turene i dag er midt på øen med fantastiske udsiger fra de gamle æselstier, der blev brugt til af fragte varer mellem nord- og sydøen. Den korte rute starter i ca. 1.700 m og går af stenede stier ned gennem rolige pinjeskove. Undervejs er der flotte udsigter til Roque Nublo og Roque Bentayga. Den lange tur starter i 1.250 m højde med 2,5 km der har stor stigning (ca. 12%). Turen går på bjergsiden op af bjerget og flader ud, inden vi når højdepunktet 1.740 m. Herefter kommer vi ned og følger turen for kort rute. Der bliver formentlig ikke tid til cafebesøg i dag for lang tur. Bussen afhenter os i Cruz Tejeda kl. 14.30

Dag 7-04. nov.: San Bartholome og Cruz Grande. (Fredag) Kort tur ca. 6 km (3-4 timer) Lang tur ca. 16 km ( ca. 5 timer) Busafgang fra hotellet kl. 8.30 til San Bartholome (Tunte) i ca. 900 m højde, hvor lang tur står af. Bussen fortsætter til Cruz Grande, hvor kort tur står af. I dag er der også fantastisk flotte udsiger på begge ture. Kort tur starter i Cruz Grande i 1.250 m og går nu ca. 1 km op til en bjergkam, hvor der er en fantastiske udsigt til begge sider. Derefter er der nu nogle flotte km ned af bjerget og herefter en lille rundtur nede ved byen San Bartholome, herefter bliver der tid til et cafebesøg. Lang tur starter med nogle flotte km op af bjerget til et pas Degollado de la Manzilla i 1.182 m, herefter nogle lettere km på vestsiden af bjerget til Cruz Grande, og så er der samme tur ned til San Bartholome af stien, som kort tur har taget. Bussen henter os i San Bartholome ved busholdepladsen kl. 14.30. Udsigt over Tirajana dalen Hanne snupper lige et billede i passende afstand af kaktusserne.

Dag 8-05. nov.: Hjemrejse til Billund. (Lørdag)

Ret til ændringer forbeholdes.

Kommentar- og kontaktformular.

Du bedes ikke bruge kommentar- og kontaktformularen herunder. Den er ikke i brug. Send venligst en mail til hanneflarup@hotmail.com